A IV-a Conferință Regională de Turism
În acest an, Miercurea Ciuc găzduiește din nou cel mai important forum profesional din regiune, în domeniul turismului, care va avea loc în perioada 15–16 octombrie.
Scopul acestui eveniment este de a reuni antreprenorii din turism, experți, formatori și politicieni, pentru a găsi împreună răspunsuri la provocările prezentului și viitorului.
Programul din acest an se concentrează pe rolul Organizațiilor de Management al Destinației (OMD), pe comunicarea eficientă și pe gastronomie. Participanții vor putea descoperi cele mai noi tendințe, de la aplicarea inteligenței artificiale în turism, la soluții practice în fotografie și comunicare vizuală, până la inovațiile din domeniul gastronomic.
Întâlnirile directe vor crea oportunități pentru noi parteneriate, inițierea unor proiecte comune și consolidarea turismului regional.
Ne vedem pe 15–16 octombrie, la Miercurea Ciuc! Haideți să gândim împreună, să construim relații și să modelăm viitorul turismului din Ținutul Secuiesc!
LOCUL DESFĂȘURĂRII
DATA
15-16 octombrie 2025
Program
Moderatorul evenimentului: Günther Ottó
* Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul.
Înregistrare
Preluarea ecusoanelor și a mapelor
Deschidere oficială
Cum transformă inteligența artificială experiența de călătorie la Booking.com
Adriana Ilie – manager echipa Booking.com România
Oaspetele viitorului rezervă online – vă va găsi și pe dumneavoastră?
Részeg Éva – specialist suport tehnic și comunicare e-mail B2B, Travelminit
Pauză de cafea
Legătura dintre planificare și profesionalism în turismul regional
Nagy Benedek – director de departament, Universitatea Sapientia, Miercurea Ciuc
România Atractivă
Lucia Tomescu – manager de proiect, Eventya
Inteligența artificială rescrie industria ospitalității – tu vei face parte din poveste?
Fejér Norbert – director general, AI Audit, HelixSoft
Pauză de prânz
SECȚIUNEA OMD TRANSILVANIA
- 14:30 – PREZENTAREA INVITAȚILOR
Alina Drăgan – Consiliul Județean Brașov
Horváth Alpár – director, Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Gheorgheni
Mik József – primar, Primăria Borsec
Szakács Paál István – primar, Primăria Odorheiu Secuiesc
Alin Chipăilă – președinte, Asociația Județeană de Turism Sibiu
Korodi Attila – primar, Primăria Miercurea Ciuc
Deák Gyöngyvér – director executiv, Visit Covasna
Szántó Lóránt – director executiv, Visit Mureș
Szabó Károly – director executiv, Visit Harghita (ADI Harghita)
- 16:00 – Pauză de cafea
- 16:30 – Masă rotundă: Branding OMD Transilvania
Gazdă: Horváth Alpár – director, Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Gheorgheni
SECȚIUNEA COMUNICARE
- 14:30 – Mina de aur a ospitalității: propria ta bază de date
Kádár Erzsébet – manager de marketing și vânzări, SmartADDs - 15:00 – Strategii practice de publicitate online pentru antreprenorii din turism
Nagy Jenő – CTO, OptiBoost - 15:30 – Tendințe în promovarea destinațiilor turistice – Mobile, voice search, video-first, AI targeting
Ioana Mihaela Cobiliță – strategic account manager, Sinaps
- 16:00 – Pauză de cafea
- 16:30 – Atrage privirile și păstrează clienții: importanța conținutului vizual de calitate în comunicare
Mihály László – fotograf, designer grafic - 17:00 – Fotografii estetice și corecte – cheia comunicării în turism
Olasz László – fondator, Alpix Visual Studio (alpix.ro) - 17:30 – Realizarea pachetelor turistice
Pál Zoltán – fondator, Magenta7 - 18:00 – Platforma comunitară Visit Harghita
Páll Zelinda – specialist marketing și PR, Visit Harghita (ADI Harghita)
Cina cu asociere de vinuri
Eveniment susținut de Liliac - The Wine of Transylvania
Înregistrare
Preluarea ecusoanelor și a mapelor
Doar din surse curate
Szőcs Előd – bucătar, Vágó – Măcelăria din Cioboteni
Pizza sau mămăligă? În căutarea identității gastronomice în Transilvania
Trucza Adorján – Taste of Transylvania
De la producătorii locali la turismul gastronomic
Becze István – președinte, Asociația Organizațiilor Fermierilor Secui
Ce se va întâmpla în Harghita în 2027? Va fi într-adevăr ”tărâmul făgăduinței”?
Szabó Károly – director executiv, Visit Harghita (ADI Harghita)
Pauză de cafea
Secretele experienței turistice
Cseh Szilamér – fondator, head sommelier, Fine Service Academy
Viitorul gastronomiei: oportunități și strategii
Bándi Domokos – fondator, Gastrobun
Food Savers – evitarea risipei alimentare în HoReCa
Popa Claudia – inginer în industria alimentară, Boroinfo
Pauză de prânz
CĂRȚI DE GASTRONOMIE TRANSILVĂNEANĂ – DISCUȚIE PANEL
- 14:30 – O bucățică de Gheorgheni, Ciucul de Jos, Ciucul de Sus, Miercurea Ciuc, Scaunul Sepsi, Sfântu Gheorghe, Ținutul Pădurilor – 100 de rețete – 100 de gospodine
Demeter László – director, Editura Tortoma
Jánossy Alíz – redactor
Bartalis Előd – fotograf - 15:30 – O iarnă încălzită de căldura casei – Peisaje, gusturi, Bagossy
Fodor Mónika – proprietară, Kenyérműhely
Madaras Aliz – proprietară, D'Alice
Szász Adorján – fotograf - 16:30 – Lansarea cărții "Food Saver" (Food Savers project)
Szőcs Előd – bucătar, Vágó – Măcelăria din Cioboteni
Cseh Levente – bucătar, Hotel Fenyő Conference & SPA
Gazdă: László Endre – președinte, Clusterul OMD Ținutul Secuiesc
Cafeaua fotografului în practică
Biró Zoltán – fotograf
Aluatul nostru cu maia
Bocskor István – brutar, Brutăria Bocskor
Istoria și experiențele creării Punctului Gastronomic Sasfészek
Potyó Judit – fondatoare, Sasfészek
Pauză de cafea
LOCUL DESFĂȘURĂRII
Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc
Hotelul Fenyő*** este situat în inima orașului Miercurea Ciuc, reședința județului Harghita, în imediata vecinătate a parcului central și patinoarului artificial.
Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc
Hotelul este la 5-10 minute de mers pe jos de Castelul Mikó, care găzduiește Muzeul Secuiesc al Ciucului, dar și strada pietonală care evocă atmosfera contemporană, teatrul și biserica mileniului sunt tot în apropiere.
Conferință Regională
de Turism
Primul forum profesional, care se adresează, în principal, antreprenorilor în domeniul turismului din Ținutul Secuiesc.
15-16 octombrie 2025
Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc
Înregistrare
Biletele pot fi achiziționate până la data de 10 octombrie 2025
MIERCURI
CONFERINȚĂ ȘI CINĂ
400 RON
- Prezentări
- Ecuson
- Mapă
- Pauze de cafea
- Prânz
- Cină
JOI
CONFERINȚĂ
300 RON
- Prezentări
- Ecuson
- Mapă
- Pauze de cafea
- Prânz
- Cină
BILET DE DOUĂ ZILE
CONFERINȚĂ ȘI CINĂ
600 RON
- Prezentări
- Ecuson
- Mapă
- Pauze de cafea
- Prânz
- Cină
BILET DE STUDENT - MIERCURI
CONFERINȚĂ
200 RON
- Prezentări
- Ecuson
- Mapă
- Pauze de cafea
- Prânz
- Cină
BILET DE STUDENT - JOI
CONFERINȚĂ
200 RON
- Prezentări
- Ecuson
- Mapă
- Pauze de cafea
- Prânz
- Cină











