Conferință Regională
de Turism

15-16 octombrie 2025
Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc

Conferință Înregistrare

A IV-a Conferință Regională de Turism

În acest an, Miercurea Ciuc găzduiește din nou cel mai important forum profesional din regiune, în domeniul turismului, care va avea loc în perioada 15–16 octombrie.

Scopul acestui eveniment este de a reuni antreprenorii din turism, experți, formatori și politicieni, pentru a găsi împreună răspunsuri la provocările prezentului și viitorului.

Programul din acest an se concentrează pe rolul Organizațiilor de Management al Destinației (OMD), pe comunicarea eficientă și pe gastronomie. Participanții vor putea descoperi cele mai noi tendințe, de la aplicarea inteligenței artificiale în turism, la soluții practice în fotografie și comunicare vizuală, până la inovațiile din domeniul gastronomic.

Întâlnirile directe vor crea oportunități pentru noi parteneriate, inițierea unor proiecte comune și consolidarea turismului regional.

Ne vedem pe 15–16 octombrie, la Miercurea Ciuc! Haideți să gândim împreună, să construim relații și să modelăm viitorul turismului din Ținutul Secuiesc!

 

   DATA

15-16 octombrie 2025

 

Visit Harghita
Visit Mures
Visit Covasna

 

Program

Moderatorul evenimentului: Günther Ottó

* Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul.

Înregistrare

Înregistrare

Preluarea ecusoanelor și a mapelor

Deschidere oficială

Deschidere oficială

Cum transformă inteligența artificială experiența de călătorie la Booking.com

Cum transformă inteligența artificială experiența de călătorie la Booking.com

Adriana Ilie – manager echipa Booking.com România 

Oaspetele viitorului rezervă online – vă va găsi și pe dumneavoastră?

Oaspetele viitorului rezervă online – vă va găsi și pe dumneavoastră?

Részeg Éva – specialist suport tehnic și comunicare e-mail B2B, Travelminit

Pauză de cafea

Pauză de cafea

Legătura dintre planificare și profesionalism în turismul regional

Legătura dintre planificare și profesionalism în turismul regional

Nagy Benedek – director de departament, Universitatea Sapientia, Miercurea Ciuc

România Atractivă

România Atractivă

Lucia Tomescu – manager de proiect, Eventya

Inteligența artificială rescrie industria ospitalității – tu vei face parte din poveste?

Inteligența artificială rescrie industria ospitalității – tu vei face parte din poveste?

Fejér Norbert – director general, AI Audit, HelixSoft

Pauză de prânz

Pauză de prânz

SECȚIUNEA OMD TRANSILVANIA

SECȚIUNEA OMD TRANSILVANIA

  • 14:30 – PREZENTAREA INVITAȚILOR
    Alina Drăgan – Consiliul Județean Brașov
    Horváth Alpár – director, Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Gheorgheni
    Mik József – primar, Primăria Borsec
    Szakács Paál István – primar, Primăria Odorheiu Secuiesc
    Alin Chipăilă – președinte, Asociația Județeană de Turism Sibiu
    Korodi Attila – primar, Primăria Miercurea Ciuc
    Deák Gyöngyvér – director executiv, Visit Covasna
    Szántó Lóránt – director executiv, Visit Mureș
    Szabó Károly – director executiv, Visit Harghita (ADI Harghita)
     
  • 16:00 – Pauză de cafea
     
  • 16:30 – Masă rotundă: Branding OMD Transilvania
    Gazdă: Horváth Alpár – director, Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Gheorgheni

SECȚIUNEA COMUNICARE

SECȚIUNEA COMUNICARE

  • 14:30 – Mina de aur a ospitalității: propria ta bază de date
    Kádár Erzsébet – manager de marketing și vânzări, SmartADDs
  • 15:00 – Strategii practice de publicitate online pentru antreprenorii din turism
    Nagy Jenő – CTO, OptiBoost
  • 15:30 – Tendințe în promovarea destinațiilor turistice – Mobile, voice search, video-first, AI targeting
    Ioana Mihaela Cobiliță  – strategic account manager, Sinaps
     
  • 16:00 – Pauză de cafea
     
  • 16:30 – Atrage privirile și păstrează clienții: importanța conținutului vizual de calitate în comunicare
    Mihály László – fotograf, designer grafic
  • 17:00 – Fotografii estetice și corecte – cheia comunicării în turism
    Olasz László – fondator, Alpix Visual Studio (alpix.ro)
  • 17:30 – Realizarea pachetelor turistice
    Pál Zoltán – fondator, Magenta7
  • 18:00 – Platforma comunitară Visit Harghita
    Páll Zelinda – specialist marketing și PR, Visit Harghita (ADI Harghita)

Cina cu asociere de vinuri

Cina cu asociere de vinuri

Eveniment susținut de Liliac - The Wine of Transylvania

Înregistrare

Înregistrare

Preluarea ecusoanelor și a mapelor

Doar din surse curate

Doar din surse curate

Szőcs Előd – bucătar, Vágó – Măcelăria din Cioboteni

Pizza sau mămăligă? În căutarea identității gastronomice în Transilvania

Pizza sau mămăligă? În căutarea identității gastronomice în Transilvania

Trucza Adorján – Taste of Transylvania

De la producătorii locali la turismul gastronomic

De la producătorii locali la turismul gastronomic

Becze István – președinte, Asociația Organizațiilor Fermierilor Secui

Ce se va întâmpla în Harghita în 2027? Va fi într-adevăr ”tărâmul făgăduinței”?

Ce se va întâmpla în Harghita în 2027? Va fi într-adevăr ”tărâmul făgăduinței”?

Szabó Károly – director executiv, Visit Harghita (ADI Harghita)

Pauză de cafea

Pauză de cafea

Secretele experienței turistice

Secretele experienței turistice

Cseh Szilamér – fondator, head sommelier, Fine Service Academy

Viitorul gastronomiei: oportunități și strategii

Viitorul gastronomiei: oportunități și strategii

Bándi Domokos – fondator, Gastrobun

Food Savers – evitarea risipei alimentare în HoReCa

Food Savers – evitarea risipei alimentare în HoReCa

Popa Claudia – inginer în industria alimentară, Boroinfo

Pauză de prânz

Pauză de prânz

CĂRȚI DE GASTRONOMIE TRANSILVĂNEANĂ – DISCUȚIE PANEL

CĂRȚI DE GASTRONOMIE TRANSILVĂNEANĂ – DISCUȚIE PANEL

  • 14:30 – O bucățică de Gheorgheni, Ciucul de Jos, Ciucul de Sus, Miercurea Ciuc, Scaunul Sepsi, Sfântu Gheorghe, Ținutul Pădurilor – 100 de rețete – 100 de gospodine
    Demeter László – director, Editura Tortoma
    Jánossy Alíz – redactor
    Bartalis Előd – fotograf
  • 15:30 – O iarnă încălzită de căldura casei – Peisaje, gusturi, Bagossy
    Fodor Mónika – proprietară, Kenyérműhely
    Madaras Aliz – proprietară, D'Alice
    Szász Adorján – fotograf
  • 16:30 – Lansarea cărții "Food Saver" (Food Savers project)
    Szőcs Előd – bucătar, Vágó – Măcelăria din Cioboteni
    Cseh Levente – bucătar, Hotel Fenyő Conference & SPA

Gazdă: László Endre – președinte, Clusterul OMD Ținutul Secuiesc

Cafeaua fotografului în practică

Cafeaua fotografului în practică

Biró Zoltán – fotograf

Aluatul nostru cu maia

Aluatul nostru cu maia

Bocskor István – brutar, Brutăria Bocskor

Istoria și experiențele creării Punctului Gastronomic Sasfészek

Istoria și experiențele creării Punctului Gastronomic Sasfészek

Potyó Judit – fondatoare, Sasfészek

Pauză de cafea

Pauză de cafea

LOCUL DESFĂȘURĂRII

Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc

Hotelul Fenyő*** este situat în inima orașului Miercurea Ciuc, reședința județului Harghita, în imediata vecinătate a parcului central și patinoarului artificial.

Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc

Hotelul este la 5-10 minute de mers pe jos de Castelul Mikó, care găzduiește Muzeul Secuiesc al Ciucului, dar și strada pietonală care evocă atmosfera contemporană, teatrul și biserica mileniului sunt tot în apropiere.

Parteneri

 

Conferință Regională
de Turism

Primul forum profesional, care se adresează, în principal, antreprenorilor în domeniul turismului din Ținutul Secuiesc.

 

15-16 octombrie 2025
Hotel Fenyő Conference & Spa, Miercurea Ciuc

Înregistrare

Biletele pot fi achiziționate până la data de 10 octombrie 2025


MIERCURI
CONFERINȚĂ ȘI CINĂ
400 RON

  • Prezentări
  • Ecuson
  • Mapă
  • Pauze de cafea
  • Prânz
  • Cină

JOI
CONFERINȚĂ
300 RON

  • Prezentări
  • Ecuson
  • Mapă
  • Pauze de cafea
  • Prânz
  • Cină

BILET DE DOUĂ ZILE
CONFERINȚĂ ȘI CINĂ
600 RON

  • Prezentări
  • Ecuson
  • Mapă
  • Pauze de cafea
  • Prânz
  • Cină



 
BILET DE STUDENT - MIERCURI
CONFERINȚĂ
200 RON

  • Prezentări
  • Ecuson
  • Mapă
  • Pauze de cafea
  • Prânz
  • Cină

BILET DE STUDENT - JOI
CONFERINȚĂ
200 RON

  • Prezentări
  • Ecuson
  • Mapă
  • Pauze de cafea
  • Prânz
  • Cină