Conferință Regională
de Turism

9-10 noiembrie 2023
Grand Hotel Balvanyos, Balvanyos Resort

Conferință Înregistrare

Conferință Regională de Turism

   Conferința Regională de Turism reprezintă primul forum profesional, care se adresează, în principal, antreprenorilor din domeniul turismului, din regiune. Având în vedere tendințele globale și potențialul turistic local, conferința are pe prim plan construirea de relații, dezvoltarea comună și dezvoltarea competențelor în domeniu.

Veți putea face cunoștință cu cele mai recente tehnologii și idei noi, pentru a vă extinde competențele. Puteți construi relații profesionale prin întâlniri personale. Digitalizarea este, de asemenea, cel mai bun instrument pentru ca în domeniul turismului ofertele să fie câștigătoare și o experiență remarcabilă pentru clienți. Întrebarea este, dacă poate să fie competitivă în fața inflației, a prețurilor volatile ale energiei, a lipsei de forță de muncă și a schimbărilor rapide ale preferințelor clienților.

Vă așteptăm între 9-10 noiembrie, la Băile Balvanyos, să gândim și să construim împreună cu experți în turism, antreprenori, angajați, formatori, reprezentanți ai agențiilor de turism și politicieni.

 

   DATA

9-10 noiembrie 2023

 

Visit Covasna
Visit Mures
Visit Harghita

 

Program

Primirea participanților, cafeaua de dimineață

Primirea participanților, cafeaua de dimineață

Deschiderea oficială a conferinței

Deschiderea oficială a conferinței

Prezentarea filmului de promovare Visit Covasna

Prezentarea filmului de promovare Visit Covasna

Un profil sectorial în cifre - perspective (fapte, probleme, oportunități)

Un profil sectorial în cifre - perspective (fapte, probleme, oportunități)

Deák Gyöngyvér, director executiv, Visit Covasna  

Szabó Károly, director executiv, Visit Harghita  

Szántó Lóránt, director executiv, Visit Mureș

O nouă eră de aur în turism, pe baze digitale

O nouă eră de aur în turism, pe baze digitale

Rasztovits Dávid, director general, Digitális Turizmus ZRT., Budapesta

Întrebări-răspunsuri

Întrebări-răspunsuri

Kovács Balázs, expert în turism internațional

Flesch Tamás, președinte, Asociația Hotelurilor și Restaurantelor, Ungaria

Juhász Szabolcs, Director de specialitate turism, Agenția Maghiară de Turism 

Partener de conversație: Rasztovits Dávid

Trenduri în turismul balnear din România

Trenduri în turismul balnear din România

Molnár Ákos, director general, Tușnad S.A. 

Studiu de caz: "Cum am fost jefuit cu 150 de euro într-o clipă în Italia"

Studiu de caz: "Cum am fost jefuit cu 150 de euro într-o clipă în Italia"

Bíró Barna Botond, vicepreședinte, Consiliul Județean Harghita

Prânz

Prânz

Restaurantul Forest

Gastronomie, cultura vinului, cafea - conversație cu cei mai buni din domeniu

Gastronomie, cultura vinului, cafea - conversație cu cei mai buni din domeniu

14:00-14:15 Despre gastronomie – Mayer Gyula, președinte al MKIK Consiliului pentru competențe în sectorul turismului și al alimentației publice, Centrul de formare profesională Kanta, Târgu Secuiesc, formator

 

14:15-14:55 Steaua Michelin te obligă conversație cu Veres István, master chef cu stea Michelin din Târgu Secuiesc, și Lőrincz Szilárd, master chef al restaurantului One Soul din Brașov 

 

14:55-15:35 Asociația de Gastronomie din Ardeal și Schwarz-Bistro (Odorheiu Secuiesc) – discuții cu Péter Szabolcs și Szőcs Előd,  consultant gastronomic despre Vágó

 

15:35-16:15 BBQ și Grill – discuții  cu Falvai János, maestru de BBQ, bucătar șef la B The Hotel, Sf. Gheorghe, și András Zsigmond, maestru bucătar la K & K Bistro, Gheorgheni

 

16:15-17:00 Workshop și pauză de cafea – discuții cu Zsigmond István, coproprietar al 112 Coffee & Co din Târgu Mureș, și Vinczellér Árpád, fondatorul Comunității Vekker Kávéközösség din Odorheiu Secuiesc 

 

17:00-17:40 Discurs despre Kotyogó și Petry – conversație cu Balázs Hunor, master chef al restaurantului Kotyogó din Lupeni și Csapó Sándor, bucătar-șef la Petry Bistro Grill and Wine, Târgu Mureș

 

17:40-18:10 Lumea deliciilor dulci conversație cu Horváth Orsi, cofetar artizanal, Orka din Sfântu Gheorghe și Madaras Gizella Aliz, maestru cofetar la D’Alice Cake Studio din Gheorgheni

 

18:10-19:00 Fotografia gastronomică și marketingul  conversație cu Simon Gabriella (Bertis Group) și Máté Adél (Petry Group), profesioniști în marketing, și Olasz László, fotograf culinar și de produse (Alpix Târgu Mureș). Discuția se va încheia cu prezentarea expoziției de fotografie gastro.

Cultura vinului - cină cu asociere de vinuri și discuții - Restaurantul Forest

Cultura vinului - cină cu asociere de vinuri și discuții - Restaurantul Forest

Jankó András László, somelier, Balvanyos Resort

Mircea Matei, general manager, Villa Vinea

Primirea participanților, cafeaua de dimineață

Primirea participanților, cafeaua de dimineață

Mezősi Csilla, secretar general, European Spas Association (online)

Factori de competitivitate și experiențe de dezvoltare a turismului de sănătate din Ungaria (online)

Factori de competitivitate și experiențe de dezvoltare a turismului de sănătate din Ungaria (online)

Dr. Ruszinkó Ádám, președinte, Asociația de Marketing pentru Turismul de Sănătate, Ungaria

Bune practici: două programe pentru piața spa

Bune practici: două programe pentru piața spa

Ioana Marian, fondator și CEO desprespa.ro

Promovarea modernă a mofetelor din Ținutul Secuiesc

Promovarea modernă a mofetelor din Ținutul Secuiesc

Szőts Papp Zsuzsa, coordonatorul proiectului, Centrul de Cultură al Județului Covasna

Dr. Incze Réka, coordonatorul profesional al proiectului

Dezvoltarea centrului de băi în stațiunea Covasna. Centrul Balneoclimateric Multifuncțional, un instrument necesar pentru schimbarea  abordării practicilor turistice locale.

Dezvoltarea centrului de băi în stațiunea Covasna. Centrul Balneoclimateric Multifuncțional, un instrument necesar pentru schimbarea abordării practicilor turistice locale.

Gyerő József, primarul stațiunii balneare Covasna

Pauză de cafea

Pauză de cafea

Proiecte de dezvoltare hotelieră

Proiecte de dezvoltare hotelieră

Proiecte de dezvoltare hotelieră – Kozma Mónika, Fundația Pro Economica, președinte, director executiv

Szarvadi-Téglás Zsuzsanna, Szarvadi Lóránd, Balvanyos Resort, proprietari 

Exemple bune din Ungaria din domeniul energetic și sustenabilitate pentru hoteluri – Juhász Szabolcs, Agenția de Turism al Ungariei 

Prânz

Prânz

Restaurantul Forest

Oportunități de finanțare cu ajutorul ADI Harghita

Oportunități de finanțare cu ajutorul ADI Harghita

Szabó Károly, director general, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Harghita

Sistem regional de rezervare și plată online pentru excursii și experiențe: win-win pentru hoteluri și operatori locali

Sistem regional de rezervare și plată online pentru excursii și experiențe: win-win pentru hoteluri și operatori locali

Pál Zoltán, ghid de turism, co-fondator, Magenta 7 Travel

Oportunități de formare

Oportunități de formare

Mayer Gyula, președinte al MKIK Consiliului pentru competențe în sectorul turismului și al alimentației publice, Centrul de formare profesională Kanta, Târgu Secuiesc, formator

Pregătire pentru vizitarea băii tradiționale secuiești

Pregătire pentru vizitarea băii tradiționale secuiești

Participanții sunt rugați să aducă cu ei încălțăminte confortabilă.

Vizită la Baia Fetelor Apor

Vizită la Baia Fetelor Apor

Ghid profesional: Dr. Incze Réka

Locație

Balvanyos Resort, Băile Balvanyos, județul Covasna

Balvanyos Resort este o oază de linişte cu aer curat, înconjurat de munţii şi pădurile din jurul Lacului Sf. Ana, situat pe DN 11C între Băile Tuşnad şi Târgu Secuiesc.

Balvanyos Resort, Băile Balvanyos, județul Covasna

Resortul vă oferă condiţii ideale pentru un sejur de neuitat. Rafinamentul decorului, calitatea dotărilor şi amabilitatea personalului vă vor face să trăiţi momente unice.

Parteneri




Sponsori




Parteneri media

Conferință Regională
de Turism

Primul forum profesional, care se adresează, în principal, antreprenorilor în domeniul turismului din Ținutul Secuiesc.

 

9-10 noiembrie 2023
Grand Hotel Balvanyos, Balvanyos Resort

Înregistrare

Vă rugăm să completați formularul de înregistrare, făcând clic pe Cumpără bilet.

Înregistrare


JOI
400 RON

  • Prânz
  • Pauză de cafea
  • Ecuson
  • Mapă
  • Cină

VINERI
180 RON

  • Prânz
  • Pauză de cafea
  • Ecuson
  • Mapă
  • Cină

BILET DE DOUĂ ZILE
555 RON

  • Prânzul în ambele zile
  • Pauză de cafea
  • Ecuson
  • Mapă
  • Cină